• header kinderen nieuw

Kruipruimte isolatie? Uw kruipruimte isoleren bespaart!

Kruipruimte isolatie zorgt voor een goed geïsoleerde kruipruimte. Een slecht geïsoleerde kruipruimte kan voor veel problemen zorgen. Door nattigheid en hoge luchtvochtigheid kunt u last krijgen van houtrot aan uw vloer en eroderende leidingen. Kruipruimte isolatie met EPS korrels is een kleine investering, die zich snel terugverdiend.

Kruipruimte isolatie: het isoleren van kruipruimtes!

De kruipruimte is de koudste en vochtigste ruimte in uw woning. Zodra de temperatuur stijgt, zal het vocht in deze ruimte gaan condenseren. Deze condensatie trekt omhoog naar uw vloer. Dit kan schadelijk zijn en zorgen voor houtrot.

Wat is kruipruimte isolatie?

De meeste woningen in Nederland hebben een kruipruimte onder het huis. Dit is een ruimte die vaak onder de gehele woning voorkomt en waar veel leidingen lopen. Denk aan de waterleidingen, afvoer en elektra. Het is belangrijk om de ruimte onder de woning goed te isoleren, dit kan door kruipruimte isolatie aan te brengen. De kruipruimte is namelijk onverwarmd en hierdoor ontstaat een vochtige ruimte. Daarbij komt, wanneer de leidingen naar de woning niet goed zijn afgedicht, de koude en vochtige lucht binnen. Dit is natuurlijk onaangenaam, maar kan ook slecht zijn voor de constructie van de woning en uw gezondheid.

Het effect van een goede vloerisolatie

Zodra uw kruipruimte is voorzien van isolatie met EPS korrels, kan het vocht nog wel condenseren. Dit vocht zal echter niet meer verdampen. Hierdoor blijft de lucht boven de isolatielaag droog. Maar ook de lucht in uw huis blijft droger. Door deze drogere lucht bespaart u veel energie. Droge lucht wordt sneller warm en houdt langer de warmte vast.

EPS korrels zijn licht, blijven drijven op water en behouden levenslange werking. Ook in extreme situaties, zelfs wanneer er een laag water in uw kruipruimte staat. Dit zorgt ervoor dat vloerisolatie met EPS korrels zeer effectief zijn.

Uw kruipruimte isoleren is maatwerk

Om een eerlijke, nette prijsopgave te uit te brengen voor het isoleren van uw kruipruimte, is het nodig om uw persoonlijke situatie goed te bekijken. Zo is het van belang om de precieze aantal m2 van het vloeroppervlak op te weten. Tevens is het belangrijk om te kijken naar een aantal andere aspecten. Denk aan:

 • De mate van vochtigheid in huis en in de kruipruimte;
 • De bereikbaarheid van de kruipruimte;
 • Welk isolatiemateriaal is ideaal voor de specifieke kruipruimte;
 • Het type woning.

Doordat het belangrijk is om te kijken naar alle bovengenoemde factoren is kruipruimte isolatie echt maatwerk. Bij Vloerisolatie Friesland maken we graag een geheel onafhankelijke offerte voor u. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Wat zijn de voordelen van kruipruimte isolatie?

De voordelen van kruipruimte isolatie hieronder op een rijtje:

 • Zorgt voor een betere isolatie van uw woning;
 • Kruipruimte isolatie is in veel gevallen mogelijk inclusief een subsidie toegift van de gemeente;
 • Geen last meer van optrekkend vocht;
 • Zorgt voor minder vocht in de kruipruimte;
 • Een droger huis is sneller op de juiste temperatuur, dit scheelt aanzienlijk op uw energierekening;
 • Kruipruimte isolatie en een drogere woning is voor de gezondheid beter, een lagere luchtvochtigheid verminderd de kans op allergische reacties, ongedierte en huisstofmijt.

Weten wat vloerisolatie voor u kan betekenen?

Vul dan onderstaand formulier in en stel uw vraag. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om uw vraag te beantwoorden.

 • * velden zijn verplicht.

 

 

 

Blog

 • Houd nattigheid buiten met kruipruimte isolatie

  Juist nu, met de herfst in aantocht, is aandacht voor uw kruipruimte een slim...

  Lees meer
 • Gouden tip tegen muggen: kruipruimte isolatie

  Tijdens de zomermaanden staat de mug op nummer één in de lijst ...

  Lees meer
Archief
 • Energiebesparing

  Energiebesparing

  EPS korrels hebben bewezen dat deze manier van isoleren het beste resultaat geeft. Kijk maar naar nieuwbouwwoningen.

  Lees meer
 • Veel gestelde vragen

  Veel gestelde vragen

  Heeft u nog aanvullende vragen omtrent vloer isoleren, dan kunt u terecht op onze veel gestelde vragen pagina

  Lees meer
 • 100% gerecycled materiaal

  100% gerecycled materiaal

  EPS korrels maken uw vochtige kruipruimte weer warm en droog. Daarnaast worden ze gemaakt van 100% gerecycled materiaal.

  Lees meer