• header kinderen nieuw

Over EPS korrels

EPS korrels zijn isolerende vochtbestrijders met een unieke werking. De energiebesparing die u kunt realiseren door middel van vloerisolatie is zo groot dat de kleine investering van de isolatie zich binnen een korte tijd heeft terugverdiend. Uit een vochtige bodem verdampt water, een effect dat wordt versterkt doordat de woning van binnenuit verwarmd wordt. Bij een woning met een kruipruimte treedt veel verdamping op. Dit zorgt voor veel vocht in de kruipruimte, wat resulteert in tocht in huis, optrekkend vocht en een rottende vloer. Daarom is het belangrijk om maatregelen te nemen tegen deze vochtbron onder de vloer! EPS-korrels zijn hier een goede oplossing voor.

Hoe werken EPS korrels?

De werking van EPS korrels is gebaseerd op het voorkomen van opwarming van de koude bodem in de kruipruimte waarbij de ruimte boven een laag EPS korrels niet geventileerd hoeft te worden. Doordat de koude bodem niet wordt opgewarmd, verdampt er geen vocht uit de kruipruimte. Het vocht kan daardoor ook niet condenseren tegen de onderkant van de vloer. Juist deze condensatie zorgt voor vochtproblemen in de kruipruimte.

Schelpen werken op ongeveer dezelfde manier, maar werken minder goed dan EPS-korrels. De stilstaande lucht in de EPS-korrels isoleren namelijk erg goed. Bovendien zijn EPS-korrels licht van gewicht. Daardoor blijven ze drijven op het eventuele water in de kruipruimte en kan ook dan het water niet condenseren tegen de onderkant van de vloer. Daarmee heeft u een kruipruimte isolatie die ieder seizoen haar werk doet!

Een van de beste isolatiematerialen

EPS korrels worden gemaakt van geëxpandeerde polystyreen, een vrijwel altijd witte kunststof, welke al ca. 35 jaar voor isolatiedoeleinden wordt toegepast. Het woord EPS (vroeger ook tempex of piepschuim genoemd) is door een efficiënte productiemethode een van de goedkoopste manieren om te isoleren. Mede dankzij de fantastische materiaalstructuur, is het een van de beste isolatiematerialen. Wij werken met een variabele korrel van 8 tot 25mm.

EPS korrels zijn licht van structuur en gewicht. Ze bestaan voor bijna 100 procent uit lucht en zijn daarbij een van de beste isolatiematerialen. EPS korrels drijven op water en nemen geen vocht op.

Kies daarom voor EPS korrels om direct de vochtproblemen te lijf te gaan en de kruipruimte op een goede manier te isoleren.

Vochtbestrijding in een natte kruipruimte

EPS korrels maken uw vochtige kruipruimte weer warm en droog. Hierdoor zal de bovenliggende woning een aangenamere leefomgeving hebben. Uw vloer zal weer warm en behaaglijk aanvoelen. Daarnaast is de investering van EPS korrels waardevast. EPS-korrels hebben een lange levensduur en zijn onafbreekbaar. Minder tocht en minder snel rottend hout zijn slechts een kleine greep uit de voordelen die kruipruimte isolatie met zich meebrengen.

Blog

 • Houd nattigheid buiten met kruipruimte isolatie

  Juist nu, met de herfst in aantocht, is aandacht voor uw kruipruimte een slim...

  Lees meer
 • Gouden tip tegen muggen: kruipruimte isolatie

  Tijdens de zomermaanden staat de mug op nummer één in de lijst ...

  Lees meer
Archief
 • Energiebesparing

  Energiebesparing

  Onze isolatiewerkwijze met EPS korrels geeft het beste resultaat. Het wordt niet voor niets ook in nieuwbouwwoningen toegepast

  Lees meer
 • Veel gestelde vragen

  Veel gestelde vragen

  Niet de informatie gevonden die u zocht? Kijk tussen onze veel gestelde vragen

  Lees meer
 • 100% gerecycled materiaal

  100% gerecycled materiaal

  EPS korrels maken uw vochtige kruipruimte weer warm en droog. Bovendien worden ze gemaakt van 100% gerecycled materiaal

  Lees meer