• header kinderen nieuw

Over EPS korrels

Vloerisolatie FrieslandEPS korrels zijn isolerende vochtbestrijders met een unieke werking. De energiebesparing die u kunt realiseren doormiddel van vloerisolatie is zo groot dat de kleine investering van het product zich binnen een korte tijd zelf heeft terugverdiend. Uit een vochtige bodem verdampt water, een effect dat wordt versterkt doordat de woning van binnenuit verwarmd wordt. Bij een woning met een kruipruimte treedt veel verdamping op; tegen deze vochtbron moeten daarom maatregelen genomen worden!

Hoe werken EPS korrels?

De werking van EPS korrels is gebaseerd op het voorkomen van opwarming van de koude bodem in de kruipruimte waarbij de ruimte boven een laag EPS korrels niet geventileerd hoeft te worden. Dit geeft nog een extra positieve bijdrage aan de unieke isolerende eigenschappen van het product. De energie welke nodig is om EPS korrels te produceren en aan te brengen is veel kleiner dan de besparing op stookkosten welke op korte termijn zijn gerealiseerd.

Een van de beste isolatiematerialen

EPS korrels worden gemaakt van geëxpandeerde polystyreen, een vrijwel altijd witte kunststof, welke al ca. 35 jaar voor isolatiedoeleinden wordt toegepast. Het woord EPS (vroeger ook tempex of piepschuim genoemd) is door een efficiënte productiemethode een van de goedkoopste manieren om te isoleren. Mede dankzij de fantastische materiaalstructuur, is het een van de beste isolatiematerialen. Wij werken met een variable korrel van 8 tot 25mm.

EPS korrels zijn licht van structuur en gewicht. Ze bestaat voor bijna 100 procent uit lucht en zijn daarbij een van de beste isolatiematerialen. EPS korrels drijven op water en nemen geen vocht op.

Kies daarom voor EPS korrels om direct de vochtproblemen te lijf te gaan.

Vochtbestrijding in een natte kruipruimte

EPS korrels maken uw vochtige kruipruimte weer warm en droog. Hierdoor zal de bovenliggende woning een aangenamere leefomgeving hebben. Daarnaast is de investering van EPS korrels waardevast. Ze hebben een onbepaalde levensduur en zijn onafbreekbaar.

Wilt u meer weten over de werking van EPS korrels?

Vul dan onderstaand formulier in en stel uw vraag. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om uw vragen vrijblijvend te beantwoorden.

 • * velden zijn verplicht.

Blog

 • Houd nattigheid buiten met kruipruimte isolatie

  Juist nu, met de herfst in aantocht, is aandacht voor uw kruipruimte een slim...

  Lees meer
 • Gouden tip tegen muggen: kruipruimte isolatie

  Tijdens de zomermaanden staat de mug op nummer één in de lijst ...

  Lees meer
Archief
 • Energiebesparing

  Energiebesparing

  EPS korrels hebben bewezen dat deze manier van isoleren het beste resultaat geeft. Kijk maar naar nieuwbouwwoningen.

  Lees meer
 • Veel gestelde vragen

  Veel gestelde vragen

  Heeft u nog aanvullende vragen omtrent vloer isoleren, dan kunt u terecht op onze veel gestelde vragen pagina

  Lees meer
 • 100% gerecycled materiaal

  100% gerecycled materiaal

  EPS korrels maken uw vochtige kruipruimte weer warm en droog. Daarnaast worden ze gemaakt van 100% gerecycled materiaal.

  Lees meer