• Standaard

Gouden tip tegen muggen: kruipruimte isolatie

Geplaatst op 16-06-2016

Tijdens de zomermaanden staat de mug op nummer één in de lijst van nachtrustverstoorders. Heeft u overal in uw huis horren geplaatst en vraagt u zich af waar die steekmuggen toch vandaan komen? Bedenk dan dat stilstaand water de ideale leefomgeving voor de mug is. Controleer daarom of uw kruipruimte droog is. En is dit niet het geval, dan zal vloerisolatie de overlast van muggen tegengaan.

Vochtige kruipruimte ideaal voor muggen

Muggen, maar ook zilvervisjes, slakken, pissebedden en ander ongedierte, houden van vochtige kruipruimtes. Zo legt de vrouwtjes mug haar tientallen eitjes het liefste op een vochtige bodem. Dit biedt de larven namelijk de perfecte omstandigheden om snel te groeien, en vervolgens uit te vliegen. Is het vochtig onder uw vloer, dan is dat dé reden waarom de mug uw kruipruimte weet te selecteren. Door kruipruimte isolatie aan te brengen, maakt u uw kruipruimte minder aantrekkelijk voor de muggen.

Overlast door indringers vanuit uw kruipruimte

Misschien denkt u dat de muggen onder de grond goed verstopt zitten, maar de net uitgevlogen insecten vinden hoe dan ook hun weg naar uw woonruimtes. Kleine kieren en naden geven gelegenheid genoeg om in uw huis op verkenning te gaan. Het is de vrouwtjes mug die uw slaapkamer bereikt om zich vol te zuigen met bloed. Het eiwit uit bloed maakt het mogelijk om weer nieuwe eitjes te leggen, waarmee de cirkel rond is.

Meervoudig effect van vloerisolatie

Heel vaak wordt de kruipruimte vergeten bij isolatiemaatregelen. De meeste mensen zorgen voor goede isolatie boven de grond. Denk bijvoorbeeld aan dubbele beglazing. Ook zorgen we voor bescherming met raambekleding en horren om insecten buitenshuis te houden. Dacht u dat het isoleren van de kruipruimte vooral bedoeld was om energie te besparen of om optrekkend vocht tegen te gaan? Dan is het verdrijven van muggen en ander ongewenst bezoek nóg een belangrijke reden.

Schakel professionele hulp in van Vloerisolatie Friesland

Door isolatiekorrels in de kruipruimte te laten aanbrengen, gaat u het risico op een plaag van ongedierte tegen. Of u nu een grote of moeilijk bereikbare kruipruimte heeft, Vloerisolatie Friesland biedt voor alle kruipruimtes een oplossing. Altijd tegen gunstige tarieven.

Geef steekmuggen deze zomer geen kans en neem contact op met Vloerisolatie Friesland!

Deel dit bericht:

Blog

 • Wat levert vloerisolatie u op?

  Isolatie van de vloer levert comfort op voor de gebruikers en bespaart u daar...

  Lees meer
 • Houd nattigheid buiten met kruipruimte isolatie

  Juist nu, met de herfst in aantocht, is aandacht voor uw kruipruimte een slim...

  Lees meer
Archief
 • Energiebesparing

  Energiebesparing

  Onze isolatiewerkwijze met EPS korrels geeft het beste resultaat. Het wordt niet voor niets ook in nieuwbouwwoningen toegepast

  Lees meer
 • Veel gestelde vragen

  Veel gestelde vragen

  Niet de informatie gevonden die u zocht? Kijk tussen onze veel gestelde vragen

  Lees meer
 • 100% gerecycled materiaal

  100% gerecycled materiaal

  EPS korrels maken uw vochtige kruipruimte weer warm en droog. Bovendien worden ze gemaakt van 100% gerecycled materiaal

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.