• header kinderen nieuw

Isoleren met EPS korrels

Bij het isoleren van de woning, is het verstandig om te beginnen bij het isoleren van de ruimte onder uw vloer. Deze ruimte is vaak gevuld met vocht en kou, waardoor er tocht, schimmel en een koude vloer ontstaan. Met alle gevolgen van dien. Een milieuvriendelijke en goedkope manier van isoleren is het gebruik van EPS korrels, ook wel parels van piepschuim. EPS korrels zijn isolerende vochtbestrijders met een unieke werking.

De energiebesparing die u kunt realiseren door middel van vloerisolatie is zo groot dat de kleine investering van de isolatie zich binnen een korte tijd heeft terugverdiend. Uit een vochtige bodem verdampt water, een effect dat wordt versterkt doordat de woning van binnenuit verwarmd wordt. Bij een woning met een kruipruimte treedt veel verdamping op. Dit zorgt voor veel vocht in de kruipruimte, wat resulteert in tocht in huis, optrekkend vocht en een rottende vloer. Dit kan zowel gebeuren bij een houten vloer als een betonnen vloer. Daarom is het belangrijk om maatregelen te nemen tegen deze vochtbron onder de vloer! EPS-korrels zijn hier een goede oplossing voor.

Wilt u weten wat isoleren met EPS korrels u gaat kosten? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan voor vloerisolatie van uw woning.

Hoe werken EPS korrels?

De werking van EPS korrels is gebaseerd op het voorkomen van opwarming van de koude bodem in de kruipruimte waarbij de ruimte boven een laag EPS korrels niet geventileerd hoeft te worden. Doordat de koude bodem niet wordt opgewarmd, verdampt er geen vocht uit de kruipruimte. Het vocht kan daardoor ook niet condenseren tegen de onderkant van de vloer. Juist deze condensatie zorgt voor vochtproblemen in de kruipruimte.

Schelpen werken op ongeveer dezelfde manier, maar werken minder goed dan EPS-korrels. De stilstaande lucht in de EPS-korrels isoleren namelijk erg goed. Bovendien zijn EPS-korrels licht van gewicht. Daardoor blijven ze drijven op het eventuele water in de kruipruimte en kan ook dan het water niet condenseren tegen de onderkant van de vloer. Daarmee heeft u een kruipruimte isolatie die ieder seizoen haar werk doet!

Een van de beste isolatiematerialen

EPS korrels worden gemaakt van geëxpandeerde polystyreen, een vrijwel altijd witte kunststof, welke al ca. 35 jaar voor isolatiedoeleinden wordt toegepast. Het woord EPS (vroeger ook tempex of piepschuim genoemd) is door een efficiënte productiemethode een van de goedkoopste manieren om te isoleren. Mede dankzij de fantastische materiaalstructuur, is het een van de beste isolatiematerialen. Wij werken met een variabele korrel van 8 tot 25mm.

EPS korrels zijn licht van structuur en gewicht. Ze bestaan voor bijna 100 procent uit lucht en zijn daarbij een van de beste isolatiematerialen. EPS korrels drijven op water en nemen geen vocht op.

Kies daarom voor EPS korrels om direct de vochtproblemen te lijf te gaan en de kruipruimte op een goede manier te isoleren.

Vochtbestrijding in een natte kruipruimte

EPS korrels maken uw vochtige kruipruimte weer warm en droog en in zeer natte kruipruimtes zorgen de EPS korrels voor een isolerende laag die bovenop het water ligt. Hierdoor zal de bovenliggende woning een aangenamere leefomgeving hebben. Uw vloer zal weer warm en behaaglijk aanvoelen. Daarnaast is de investering van EPS korrels waardevast. EPS-korrels hebben een lange levensduur en zijn onafbreekbaar. Minder tocht en minder snel rottend hout zijn slechts een kleine greep uit de voordelen die kruipruimte isolatie met zich meebrengen.

Levensduur van EPS-korrels

EPS-korrels worden inmddels een aantal decennia gebruikt voor het isoleren van kruipruimtes. De korrels eerste korrels werden aangebracht als kruipruimte isolatie, hebben nu, na ongeveer 35 jaar, nog steeds hun isolerende werking. Dit betekent dat u na het aanbrengen van de EPS-korrels de komende decennia kunt vertrouwen op goede isolatie. De investering die u moet maken om de EPS-korrels aan te brengen, moet dan ook eigenlijk gezien worden over meerdere jaren. Als deze investering wordt afgezet tegen de besparing in energiekosten en het verhoogde wooncomfort, dan kan er met recht gesproken worden dan het aanbrengen van de vloerisolatie een goede investering is!

Bent u ook benieuwd naar de mogelijkheden van isoleren met behulp van EPS korrels? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Blog

 • Wat levert vloerisolatie u op?

  Isolatie van de vloer levert comfort op voor de gebruikers en bespaart u daar...

  Lees meer
 • Houd nattigheid buiten met kruipruimte isolatie

  Juist nu, met de herfst in aantocht, is aandacht voor uw kruipruimte een slim...

  Lees meer
Archief
 • Energiebesparing

  Energiebesparing

  Onze isolatiewerkwijze met EPS korrels geeft het beste resultaat. Het wordt niet voor niets ook in nieuwbouwwoningen toegepast

  Lees meer
 • Veel gestelde vragen

  Veel gestelde vragen

  Niet de informatie gevonden die u zocht? Kijk tussen onze veel gestelde vragen

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.